YOGA Lessen Berkel en Rodenrijs

VINYASA FLOW –  Vinyasa flow betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. Ik geef deze vorm van yoga in combinatie met hardlopen. De bijbehorende les heet dan ‘ Afslank Yoga’.
Vinyasa yoga is een serie van houdingen die door de kracht van het in- en uitademen een energieke en bezinnende oefening vormt. Elke les is weer een nieuwe beleving. Zoals alle stijlen van yoga heeft Vinyasa zowel mentale als fysieke voordelen. Lees verder

ASHTANGA YOGA – Ashtanga wordt gekenmerkt door de meditieve kwaliteiten van het diepe ademhaling samen met de vloeiende bewegingen door een vaste reeks oefeningen. Dit zorgt voor het creëren van warmte en energie in de lichaam.Lees Verder.

is een dynamische vloeiende vorm van yoga waarbij de ademhaling met beweging en houdingen wordt gesynchroniseerd.
Door het regelmatig beoefenen van de juiste ademhaling (Ujjayi pranayama), houdingen (Asana) en focus/kijkrichting (Dristi), verwerven wij controle en inzicht over onze waarnemingen en een diep bewustzijn van onszelf.
Je ontwikkelt volledig fysieke kracht, balans en flexibiliteit. Deze positieve effecten werken door op zowel mentaal als emotioneel niveau, op de mat en daarbuiten.

Where there is no effort there is no benefit. Ashtanga Yoga practice vereist inspanning en discipline. Kracht, doorzettingsvermogen en zweet zijn unieke aspecten in de Ashtanga Yoga.
Door inspanning circuleert vitale energie (Prana) door het gehele lichaam wat het zenuwstelsel versterkt en reinigt. Je wordt helder en scherp.


Runners Yoga
 De Runners Yoga workout is een mooie aanvulling op je sporttraining. Je traint spieren in alle richtingen, wat belangrijk is in diverse sporten, zoals hardlopen, wielrennen, surfen en voetbal. Het maakt spieren sterker en soepeler en verbetert de doorbloeding. Naast core-stability training, bevat de les veel staande yogahoudingen en enkele zittende en liggende houdingen uit diverse yogastromingen als power, vinyasa, Ashtanga, Yang . De serie oefeningen wordt in een lekker tempo uitgevoerd met een diepe ademhaling als basis. Deze les is geschikt in de opbouwende fase van je trainingsprogramma.